De voordelen van gevelbekleding met het Gecko-Systeem

Dankzij onze drie beugels kan u elk type gevelbekleding plaatsen zowel horizontaal, verticaal alsook onderhoeks (schuin). In slechts enkele stappen heeft u uw gevel voorbereid en kan u beginnen met het plaatsen van uw gevelbekleding.

  • Meet de maten af op de muur en boor de gaten.
  • Monteer de beugels met schroeven en pluggen.
  • Bij de BG210 plaats je de zachte isolatie ertussen. Bij de BG110 en BG90-H worden harde isolatieplaten gebruikt. Deze plaatst u eerst tegen de muur waarna u de beugels er tegen monteert. (alle beugels kunnen ook geplaatst worden zonder gebruik van isolatie)
  • Bevestig de kepers met schroeven of een nagelpistool (onze Gecko beugels klemmen reeds zo, dat de montage makkelijker gaat).
  • Zaag de uitstekende delen van de beugels af tegen de kepers. Hierna bent u klaar om uw gevel te bekleden.

Onze drie Gecko® Beugels zijn zo ontworpen  om een eenvoudige en snellere uitlijning te creëren voor een draagstructuur voor elk type geventileerde gevelbekleding dat zwevend geplaatst wordt. Met of zonder isolatie.

Dit systeem maakt komaf met koudebruggen, het is ideaal voor renovatietoepassingen, en een van de voordelen is dat dit één persoon dit systeem kan plaatsen. Daarbovenop is ons gevelmontagesysteem gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal.

Ons gevelbekledingssysteem bestaat uit drie beugels:

bg110 beugel voor gevelbekleding

Gecko® BG110:

Deze beugel is ontwikkeld voor de harde PIR/PUR/EPS/… isolatiematerialen. De BG110 word tegen de isolatie geschroefd waarbij de bovenste gevelkozijnplug onder een hoek van 30° geboord wordt en de onderste horizontaal tot in de achterliggende draagmuur/constructie. Deze beugels kunnen dienen voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde gevels. De BG110 heeft een totale uitlijningcapaciteit van 19 tot 82 mm waardoor hij alle oneffenheden in de gevel opvangt.

bg210 beugel voor gevelbekleding

Gecko® BG210:

Deze beugel is door zijn grote reikwijdte ideaal voor de minerale wol of Rockwool toepassingen. De BG210 wordt rechtsreeks tegen de achterliggende muur of constructie bevestigd. Doordat de isolatie in en rond de beugel komt, is er geen enkel risico op koudebruggen. De BG210 heeft een isolatiemogelijkheid van 120mm tot 210 mm en geeft een 90mm uitlijningscapaciteit.

bg90h beugel voor gevelbekleding

Gecko® BG90-H:

De BG90-H is ontwikkeld voor de harde PIR/PUR/EPS/… isolatiematerialen. Deze beugel is ontworpen om rechtsreeks een horizontale of lichtschuine draagstructuur te kunnen uitlijnen, zonder hier een dubbel keperwerk op te moeten voorzien. De BG90-H heeft een uitlijningscapaciteit van 9mm tot 62mm.

Gevelbekleding is een goede manier om uw huis een nieuwe look te geven. Zowel groene gevels als hout, kunststof en andere, geven uw woning een nieuwe uitstraling en beschermen het tegen weer en wind.

Dankzij ons gepatenteerd gevelmontagesysteem wordt het plaatsen van gevelbekleding een kinderspel.

De voordelen van gevelbekleding in een notendop:

  • Beschermende laag
  • Minder onderhoud
  • Isolerende werking
  • Duurzaam

Meer weten over gevelbekleding met het Gecko® systeem?